Cirkus Arena og Bubber indtager Nykøbing og Thisted

Cirkus Arena er kommet til Nordvestjylland. I eftermiddag er der forestilling i Nykøbing, og i morgen i Thisted.

I årets forestilling er Bubber konferencier, og i den anledning har han taget tøjlerne og samlet alt det, han synes hører til i et rigtigt cirkus. Cirkusverdenen er nemlig ikke uvant for Bubber. I 1990’erne var han konferencier ved Cirkus Arena 7 år i træk, og i 2017 vikarriede han i en kort periode for konferencier Mille Gori. Det er altså 9. gang, Bubber rejser med Cirkus Arena på turné, men denne gang sætter han selv scenen.

I cirkus bliver drømme til virkelighed
I forestillingen bliver det Bubbers opgave at undersøge og afdække cirkus’ magiske verden.

– Jeg har tit tænkt tanken, at det kunne være sjovt at lave min egen cirkusforestilling, og nu er drømmen endelig gået i opfyldelse. For mig har cirkus altid været poetisk. Det der fascinerer mig mest ved cirkus, er hele magien omkring det. At cirkusteltet på magisk vis er rejst, når byen vågner, og at teltet er væk igen senere samme aften, når forestillingen er slut. Når cirkus har forladt byen, går der et helt år, før det kommer tilbage, men artisterne og cirkusfolkene rejser videre rundt og laver deres optræden aften efter aften, fortæller Bubber.

2019-forestillingen i Cirkus Arena er uden elefanter, men der venter stadig en oplevelse i særklasse lover cirkusset, Foto: Cirkus Arena

– Med ’Cirkus ifølge Bubber’ har jeg sammen med familien Berdino samlet alt det, jeg synes hører til i en rigtig cirkusforestilling. Alle de artister man vil møde har en drøm og et helt særligt talent, og der ligger timevis af træning bag.

Bubbers egne favoritter 
Årets forestilling er fyldt med muskel- og hestekræfter. Med Bubbers fortælling i spidsen møder publikum bl.a. de stærkeste håndstandsartister, som viser deres utrolige kræfter, når de balancerer i luften.

I forestillingen får Bubber også besøg af Cirkusprinsessen og hendes smukke brune araberhingste, samt de frygtløse motorcykelkører fra Diorios, som i år vender tilbage til manegen.

Cirkus der samler familien
De to sidste år er Arenas nytænkte cirkusforestillinger blevet særlig godt modtaget af publikum og anmeldere, og cirkusset ser frem til at fortsætte succesen med endnu en nytænkt cirkusforestilling.

– I 1990’erne kunne vores publikum 7 år i træk opleve Bubber i Cirkus Arenas manege, og i 2019 er han endelig tilbage – ovenikøbet med sin helt egen cirkusforestilling. Mange af de børn der oplevede Bubber i 90’erne har selv stiftet familie, og nu er muligheden for at give cirkusmagien videre til deres egne børn endelig kommet. Bubber er som en del af cirkusfamilien. For 20 år siden tilbragte vi syv somre sammen på turné, så at han nu er tilbage giver en følelse af, at hele familien er samlet igen. Vi glæder os til at arbejde sammen igen, og til årets forestilling har vi samlet en række verdensartister der repræsenterer, hvad cirkus er for Bubber, fortæller cirkusdirektør Benny Berdino.

Foto: Cirkus Arena

Forfatter

Related posts

Top