Staten køber cirkuselefanter for 11 mio. kroner

Fødevareminister Mogens Jensen har indgået en aftale med Cirkus Arena og Cirkus Trapez, så staten nu kan købe fire cirkuselefanter, så de kan komme på pension.

Prisen for de fire elefanter ender på 11 mio. kroner. Det er yderligere en mio. kroner pr. elefant i kompensation for opstaldningsudgifter i forhold til statens første tilbud på syv mio. kroner.

– Vi er kommet frem til en rigtig fornuftig løsning, så elefanterne kan få det bedre. Vilde dyr hører ikke til i hverken en stald eller en manege, og når Folketinget åbner, vil jeg fremsætte forslag om ny dyrevelfærdslov, så vi endelig får forbudt vilde dyr i cirkus, siger Mogens Jensen.

Tre af cirkuselefanterne, der er fra Cirkus Arena, har i ni måneder stået opstaldet nord for Slagelse, hvor det har været berettet, at de mistrives efter deres lange ophold. Elefanterne er blevet kontrolleret for sygdomme, og de står derfor opstaldet i karantæne, så de er klar til at blive sendt videre.

Det sker ved, at interesserede zoologiske institutioner kan ansøge om at overtage de fire elefanter.

Tidligere har Knuthenborg Safaripark meldt sig klar, og ifølge Rasmus Nielsen, der er chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, gælder interessen stadig.

– Det er gået hurtigt med at finde en løsning, og det har været muligt på grund af godt samarbejde både med elefanternes ejere, med Dyrenes Beskyttelse og med Folketingets andre partier. Det vil jeg gerne takke for, siger ministeren.

Alle Folketingets partier står bag aftalen om købet af elefanterne.

Foto: Cirkus Arena

Forfatter

Related posts

Top