Brovagterne på Vilsundbroen er blevet opsagt

Når ekstra store køretøjer skal passere Vilsundbroen, så vil den øvrige trafik fremover blive bragt til standsning ved hjælp af to nyligt opstillede bomme, som spærrer for den videre færd.

Og netop de bomme, som er placeret på hver side af broen, har fået debatten om hvorvidt der er planer om at gøre broen fjernbetjent til at blusse op igen. Vejdirektoratet har tidligere udtalt til Nordjyske, at bommene skal ses som et supplement til de eksisterende blinklys – og at der lige nu ikke er nogle konkrete planer om, at lade broens klapper fjernstyre fra et andet sted i landet.

Ikke desto mindre er brovagterne blevet opsagt pr. 31. december i år.

Diskussionerne har stået på siden 2016, hvor Vejdirektoratet første gang foreslog en automatisering. Den gang blev planerne bakket op af Venstre’s Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thisted-kredsen og som i dag er bl.a. erhvervsordfører for Venstre. Han ændrede dog mening efter pres fra lokale borgere, borgmestre og folketingsmedlemmer. Det skriver TV Midtvest.

Hugo Vestergård har i 17 år været brovagt på  broen. Men nu har han fået nok.

– Jeg stopper den 28. februar. Jeg gider ikke høre på dem diskutere mere. Det har taget for lang tid. Jeg har taget min beslutning og fundet noget andet, siger Hugo Vestergård til TV Midtvest.

TV Midtvest har uden held forsøgt at få svar på, om Vejdirektoratet er i gang med de indledende faser i forhold til at automatiserer broen.  De vil dog ikke medvirke i et interview, fordi de mener, at det stadig er en politisk beslutning, der mangler at blive taget.

LÆS OGSÅ:

Læserbrev: Fjernbetjent Vilsundbro

 

Forfatter

Related posts

Top