Læserbrev: Fjernbetjent Vilsundbro

Læserbrev af Henrik Jensen (V), Kommunalbestyrelsesmedlem, Morsø Kommune. 

I Nordjyske lørdag den 16. januar var der indrykket en artikel omkring opstilling af bom ved Vilsundbroen.

I artiklen udtaler Vejdirektoratets pressechef, at bommene er opsat i forbindelse med en modernisering, som skal gøre det nemmere for brovagten at betjene broklappen, og forhåbentlig mindske farlige situationer omkring broen.

I artiklen undgår Vejdirektoratets pressechef helt at nævne, at det ikke er for at gøre det nemmere for brovagten på Vilsundbroen.

Det er nemlig sådan, at Vejdirektoratet er i gang med at gøre Vilsundbroen fjernbetjent, og at bommene blot er opsat, så broklappen i fremtiden kan betjenes på afstand.

Som nærmeste nabo til Vilsundbroen, og med tæt kontakt til brovagten, ved jeg der ofte opstår farlige situationer af forskellig art på broen, hvilket nok ikke helt kan undgås, når der dagligt passerer langt over 10.000 køretøjer.

Hver gang der er opstået en farlig situation, har det vist sig, at brovagten ved sin fysiske tilstedeværelse, har været med til at mindske generne i forbindelse med uheldene – broen skal ikke være spærret ret mange minutter, inden trafikken er helt kaotisk.

Jeg er derfor mere end bekymret, når jeg ved, at Vejdirektoratet lige nu arbejder på, at få Vilsundbroen gjort fjernbetjent inden udgangen af 2021.

Fjernbetjeningen af Vilsundbroen vil medføre, at der ikke vil være en fysisk brovagt på broen, og i øjeblikket er en undersøgelse i gang, som skal afklare hvorvidt fjernbetjeningen skal foregå fra Aalborg eller Aggersund.

Når jeg ser hvor ofte udrykningskøretøjer passerer broen til og fra Mors, kan jeg slet ikke se fornuften i at gøre broen fjernbetjent. Der vil gå alt for lang tid inden der kan være et servicehold fremme ved Vilsundbroen for at rydde op, eller for manuelt at få broklappen ned, når der opstår elektriske fejl på denne (hvilket ifølge brovagten ikke er unormalt).

Grundet min store bekymring, har jeg derfor taget kontakt til Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen, som i øvrigt deler min bekymring. Hans Ejner Bertelsen vil derfor på baggrund af min henvendelse tage kontakt til borgmester Ulla Vestergaard i Thisted Kommune.

Desuden har jeg afholdt et møde med Torsten Schack Pedersen, i håb om at han igennem sit arbejde i Folketinget, kan være med til at få kigget på sagen.

Forfatter

Related posts

Top