Brostrøm forsvarer brug af mundbind

Når danskerne fra imorgen skal bære mundbind eller visir indendørs på alle offentlige steder, er det ikke symbolpolitik, men derimod et valg taget ud fra dokumentation.

Det sagde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde mandag eftermiddag.

Brostrøm stillede sig selv det retoriske spørgsmål, om myndighederne har “dokumentation for vores udvidede brug af mundbind”.

– Ja, det har vi. Det er ikke symbolpolitik. Vi har dokumentation for, at det har supplerende effekt i forhold til yderligere forebyggelse af smitte. Det er et supplement, ikke en erstatning, for de øvrige tiltag vi har, siger han.

– Dokumentationen er der. Den er ikke perfekt. Vi mangler stadig dokumentation. Men vi har rigeligt til at anbefale det, siger Brostrøm.

Spørgsmålet skyldes blandt andet, at det i den seneste uge har været diskuteret, om mundbind overhovedet hjælper på at stoppe smitte med covid-19.

Eksempelvis er et stort dansk studie om effekten af mundbind blevet afvist af mindst tre af verdens førende medicinske tidsskrifter.

Dansk studie sår tvivl om effekt
To af de danske professorer bag studiet har over for Berlingske antydet, at mundbind ifølge studiet ikke har den store effekt.

Andre har undret sig over, at lande som Italien, Spanien og Frankrig, der i længere tid har haft et udvidet brug af mundbind, alligevel oplever så stor en smittespredning.

Den undren anerkender Brostrøm på pressemødet, men han mener, det havde været værre uden mundbind.

– Det gode spørgsmål er, hvordan epidemiudviklingen havde været i de lande, hvis man ikke havde mundbind. Havde den været større? Formentlig.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top