Billeder af kønsdele kan koste bøde på 5000 kroner

Der er mange regler for, hvordan man må opføre sig på internettet, men langtfra alle kender dem.

Mandag lancerer ligestillingsminister Mogens Jensen (S) en kampagne, som skal oplyse unge om, hvad digitale krænkelser er, og hvilke konsekvenser det kan have.

Deler man for eksempel et intimt billede af en person, som er under 18 år, kan det straffes som børnepornografi. Det kan udløse en bøde eller fængsel i op til to år. Grove tilfælde kan give fængselsstraf på seks år.

Deler man et billede af en person, som bader nøgen eller solbader topløs på stranden kan det straffes  med bøde, fængsel i seks måneder eller – i grove tilfælde – op til tre år.

Men en kampagne er langtfra tilstrækkelig. Sådan lyder det fra paraplyorganisationen Digitalt Ansvar, der repræsenterer aktører, som arbejder på at bekæmpe digitale krænkelser.

– Vi bliver nødt til at have skærpet lovgivningen på området, for når det her materiale først er ude på nettet, så spredes det som en steppebrand, siger Ask Hesby Krogh, der er næstformand i Digitalt Ansvar.

Organisationen foreslår, at der indføres lovgivning, som forpligter sociale medier til at reagere hurtigere. Det vil hjælpe med at bremse delingerne af det krænkende materiale tidligere.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top