Advarer om nye coronarestriktioner om få dage

Hvis ikke smittekurven i Danmark vender de næste to-tre dage, kommer der yderligere coronarestriktioner.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Han er bekymret for den aktuelle smittesituation.

– Situationen er den, at vi nu ser en stigning, der giver anledning til kraftig bekymring. Det – kombineret med udviklingen i mange europæiske lande, hvor nogle lander melder, at smitten er ude af kontrol – gør, at det er lige nu, det gælder.

– Det er de næste to-tre dage, der bliver afgørende. Jeg kommer ikke til at afvise nogen som helst skærpede restriktioner eller regler. Vi følger det tæt, og myndighederne har skruet op for beredskabet, siger Heunicke.

I øjeblikket er der et forsamlingsforbud på 50 personer. Det gælder frem til 31. oktober, hvilket også gør sig gældende for en række andre landsdækkende restriktioner. Desuden er der krav om brug af mundbind i eksempelvis den offentlige transport og restaurationer. Dog er børn op til 12 år og personer med for eksempel vejrtrækningsbesvær undtaget.

Onsdag viste Statens Serum Instituts daglige opdatering yderligere 630 tilfælde af coronasmittede i Danmark. Det var det højeste antal nye smittetilfælde på én dag siden 25. september.

Statsminister afviser ikke stramninger
Også Statsminister Mette Frederiksen (S) er bekymret:

– Smitten spreder sig hastigt i hele Europa, der nu er epicentret for pandemien. I andre lande er sundhedsvæsenet under stigende pres. Og der indføres markante restriktioner. I Danmark har vi fortsat klaret det relativt bedre. Men også herhjemme ser det stadig mere alvorligt ud. Smitten er stigende, skriver hun facebook.

– Vi følger situationen meget tæt. Og som sundhedsministeren har sagt i dag, kan vi ikke afvise, at der i de kommende dage vil blive brug for yderligere restriktioner herhjemme.

Hilsen her fra Københavns lufthavn. På vej mod Aalborg og derefter Skagen for at tale om Brexit med fiskerne. Derefter…

Slået op af Mette FrederiksenOnsdag den 21. oktober 2020

De nuværende restriktioner betyder også, at restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder skal lukke klokken 22. Der er krav om, at gæsterne bærer mundbind, når de besøger serveringssteder. Dog ikke når man sidder ned.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top