95 procent i Danmark har takket ja til tilbudt vaccine

Der har indtil videre været meget stor tilslutning til at blive vaccineret mod corona i Danmark.

Indtil videre har 19 ud af 20, der er blevet tilbudt en vaccine, sagt ja til stikket. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

– Vi har hele tiden vidst, at danskerne var villige til at lade sig vaccinere, men det er meget imponerende, at den samlede vaccinationstilslutning blandt de første ni målgrupper er helt oppe på 94,9 procent, skrev sundhedsminister Magnus Heunicke (S) onsdag på Twitter.

I Danmark bliver man vaccineret i rækkefølge, hvor især alder spiller ind, og opgørelsen fra Heunicke tæller personer til og med gruppe ni, som dækker folk ned til 64-65 år.

Der har været størst tilslutning blandt personale i sundhedssektoren og socialsektoren, hvor 98,4 procent har sagt ja til at blive vaccineret.

Danmark er blandt de lande i verden, hvor flest er villige til at lade sig vaccinere.

Andelen af personer, der vil tage en vaccine, vil formentlig falde en lille smule, i takt med at det er de yngre grupper, som står for tur.

I hvert fald viser flere målinger, at tilslutningen til vacciner stiger i takt med alderen.

Alle borgere over 50 år er inviteret til vaccination, og resten modtager en invitation inden længe.

Over 2,2 millioner danskere har indtil videre modtaget mindst én vaccinedosis. Det svarer til 37,7 procent af den samlede befolkning. Næsten 1,3 millioner er færdigvaccineret, svarende til 22,1 procent af befolkningen.

/ritzau/

Arkivfoto: Lars Termansen, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top