9 ud af 10 inviterede nordjyder er nu vaccineret

90 procent af alle nordjyder over 12 år er nu enten i gang med at blive vaccineret eller har færdiggjort vaccination mod coronavirus. Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Dermed er Nordjylland med helt i front, når det kommer til vaccinationsdækning.

– Vi vil gerne vaccinere endnu flere her ved indgangen til vinteren, hvor vi forventer, at smittetallene stiger. Men tallet vidner trods alt om, at nordjyderne i høj grad følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vaccinerne er vores bedste våben mod coronavirus, og en høj tilslutning er vigtig for den kommende tid, siger chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Anders Cinicola.

Den høje tilslutning i Nordjylland skyldes blandt andet et tæt og godt samarbejde med de 11 nordjyske kommuner, og det spiller også ind, at der er mange ældre i regionen – en gruppe af nordjyder, som i høj grad lader sig vaccinere.

Det er stadig muligt at blive vaccineret mange steder i Nordjylland – det gælder både 1., 2., og 3. stik. Alle over 12 år kan bestille tid og finde et vaccinationscenter ved at logge på www.vacciner.dk.

Det er kun muligt at blive vaccineret på de faste vaccinationscentre ved at bestille en tid i forinden. Der er aktuelt et stort pres på vaccinationscentrene, hvorfor der aktuelt kan være omkring 2 ugers ventetid på at få et stik. Der er ved at blive ansat og oplært mere personale i Region Nordjylland, hvorfor ventetiden snart bliver nedbragt.

For at få 3. stik skal man have fået en invitation enten i E-boks eller med posten. Der sendes invitationer ud til 3. stik, når der er gået 6 måneder fra 2. stik.

Foto: Lene Pedersen

Forfatter

Related posts

Top