1 million kroner til iværksættere i Thy

Gennem de seneste tre år har Thy Erhvervsforum skaffet 1 million kroner hjem til iværksættere i Thy. Pengene er hentet gennem iværksætterprogrammer fra Erhvervshus Nordjylland.

Pengene har de omkring 230 iværksættere, som i samarbejde med Thy Erhvervsforum har opnået støtte, kunne bruge på professionel virksomhedsrådgivning sideløbende med gratis vejledning hos Thy Erhvervsforum.

– Det betyder utrolig meget for os, at vi kan hjælpe vores iværksættere i Thy gennem et struktureret og veltilrettelagt program, siger erhvervschef Mikkel Johansen, der er stolt af, at man er lykkedes med at trække så mange midler til Thisted Kommune og Thy.

Det er blandt værksætterprogrammerne ViP vækstiværksætter, ViP+ væksboost og NIN start-up der er kommet de thy’ske iværksættere til gode.

– Med ViP programmerne kommer vi lige et spadestik dybere end den vanlige iværksættervejledning, som vi har mulighed for at tilbyde i Thy Erhvervsforum, og vi ved at overlevelsesraten er større hos iværksættere, der får mere specialiseret rådgivning, udtaler Mikkel Johansen.

Glade iværksættere
Den gratis vejledning og den økonomiske støtte er noget, som falder i god jord hos iværksætterne i Thy.

Søren Knudsen Jensen fra SKJ Tømrer og Tagdækning er iværksætter, og da hans virksomhed hurtigt begyndte at vækste, var ViP vækstiværksætter et oplagt tilbud for ham.

– Jeg kom med i ViP, fordi jeg hurtigt fik brug for ekstra rådgivning. Der er så mange regler og en masse ting, man ikke lige tænker over, når man starter op, og her er det bare nemt at kunne ringe og få vejledning med det samme. Tilskuddet har jeg brugt til rådgivning lokalt ved revisor og til markedsføring, fortæller han.

Mille Lerche Kristensen fra virksomheden Thykassen, der bl.a. leverer grøntsagskasser til Thyboerne, synes især ViP-tilbuddet er godt til mindre virksomheder, hvor pengene i starten kan være små.

– Det giver nogle muligheder for sådan en som mig. Det er jo vigtigt, hvordan man prioriterer pengene i starten, når man starter virksomhed op, og så betyder 15.000 kr. ekstra til f.eks. marketing bare meget. Det har givet mig muligheden for at skabe en fed virtuel identitet, siger hun.

Også Michael Stolberg-Rohr fra virksomheden MSR Plant Technology, der har udviklet en mekanisk renser til afgrøder, er med i ViP-ordningen. For ham er rådgivningsdelen altafgørende.

– Det jeg har fået ud af ViP er forbindelser og netværk. Professionel hjælp fra sådan en som Per (Kristensen, red.) fra Thy Erhvervsforum, der brænder for at hjælpe iværksættere ud over stepperne, betyder alt. Det er ingen grænser for, hvad jeg har kunne få hjælp til hos Per, siger Michael Stolberg-Rohr.

Forfatter

Related posts

Top