– Vi er forberedt, men forventer kø

I dag starter næste fase af den gradvise genåbning af Danmark.

I den forbindelse har Sundhed.dk den seneste måned arbejdet på højtryk for at kunne bidrage til den gradvise genåbning af Danmark. Hver dag har næsten en million danskere i gennemsnit tjekket deres coronaoplysninger på enten sundhed.dk eller MinSundhed-appen.

Direktør for sundhed.dk Morten Elbæk Petersen vurderer, at der med dagens genåbning af bl.a. restuaranter, værtshuse og cafeer kommer endnu mere pres på systemerne.

Kapaciteten er over de seneste dage og uger mere end firdoblet, og sundhed.dk arbejder hele tiden på at tilføre endnu mere serverkraft, så det stigende behov kan efterkommes:

–  Derfor opfordrer vi til tålmodighed, og at man gør brug af de tre råd, når man skal se sine oplysninger, lyder det fra Morten Elbæk Petersen.

  • Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.
  • Tilmeld dig NemSMS og notikationer i MinSundhed – så kan du vente med at logge på til, du har fået besked om, at dit testsvar er klar
  • Download dit pas eller print det fra sundhed.dk

Der bliver løbende holdt øje med den digitale kø, så systemet ikke overbelastes af for mange besøgende på én gang.

Det kan betyde, at køen de kommende dage til tider vil være længere end de få minutter, de fleste borgere har oplevet i de første uger af genåbningen.

Sundhed.dk arbejder hele tiden på at sikre en nem og sikker adgang til sundhedsdata og vil løbende fortælle om udviklingen.

Forfatter

Related posts

Top