Välkommen: Thisted Bryghus indtager Sverige

Den sidste fredag januar afvikler Thisted Bryghus sin årlige generalforsamling – men det bliver uden de traditionsrige gule ærter og det efterfølgende kortspilleri for de omkring 1.500 aktionærer, der hvert år plejer at deltage i Den Fjerde Højtid, som generalforsamlingen kaldes.

Men generalforsamlingen er aflyst traditionel forstand. Kun de absolut mest nødvendige personer vil være til stede på det advokatkontor i Thisted den decimerede generalforsamling afvikles på – nemlig bestyrelsesformanden, direktøren og dirigenten.

Coronavirussens klamme hånd
I direktør Aage Svenningsens ledelsesberetning fremgår det, at man tog hul på sidste regnskabsår med klare planer om at øge omsætningen. Årets startede da også planmæssigt, men så ramte corona’en:
.

.

– Det blev lige pludselig en helt anden hverdag, vi skulle forholde os til. Rigtig mange af vores kunder – restauranter, cafeer og værtshuse måtte lukke i store perioder af året. Alle former for aktiviteter, events og festivaler rundt omkring i landet blev – og er stadigvæk aflyst.

Men en ting har været udfordringerne på det forretningsmæssige plan. Noget andet, som har fyldt en del i direktørens bevidsthed har været, at sikre medarbejderne mod at blive smittet:

– Ved fælles hjælp er det lykke. Til dato har ingen af bryghusets medarbejdere været ramt af corona, skriver Aage Svenningsen i sin beretning.

Omsætningen faldt
I forhold til økonomien omsatte bryghuset, der flere gange er blevet kåret som årets danske bryghus, for 52 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på 3%:

– Som andre bryggerier har vi oplevet en tilbagegang i afsætningen til restaurationsbranchen. Til gengæld har vi haft fremgang i detailleddet. Alt taget i betragtning er vi godt tilfreds med den realiserede omsætning.

Samtidig er er resultatet på næsten 2,6 millioner kroner efter skat bedre end forventet:

– Resultatet er mindre end sidste år, hvilket skyldes større afskrivninger og renter, som følge af investering i nyt bryghus og brygværk. Vi er tilfreds med resultatet set i lyset af, vi i regnskabsåret har færdiggjort investeringen i nyt bryghus og bryggeriudstyr. Samtidig har vi i regnskabsperiodens sidste 6 måneder haft Coronapandemien hængende over os.

– Alt i alt er vi meget tilfreds med resultatet, lyder det fra Aage Svenningsen.

Aftale med Systembolaget
For første gang nogensinde er det lykkes Thisted Bryghus at komme ind på den svenske marked. Og når det nu endelig skal være, så bliver det også gjort med manér:

– Vi har indgået en aftale med Systembolaget om indmeldelse af Limfjordsporter i de 100 største butikker, fortæller Aage Svenningsen.

– Det er en aftale vi forventer os meget af, og som vi håber kan danne grundlag for vækstpotentiale på det svenske marked og skandinaviske marked.

Forfatter

Related posts

Top