Valgforbund indgået i Thy

Radikale Venstre, Alternativet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten i Thy har samlet sig i ét fælles valgforbund til kommunalvalget den 16. november.

Der er tale om et såkaldt teknisk valgforbund, hvor partierne ikke forpligter hinanden på konkret politik.

Partierne har dog mange fælles visioner for Thisted Kommune. Således står trivsel for børnene, gode dag-institutioner og folkeskoler, en tryg og aktiv alderdom og at passe på klimaet og naturen højt hos alle, og det er da også disse politiske målsætninger, der har bragt de 4 partier sammen i valgforbundet.

– Vi håber, at vi på denne måde dels kan optimere radikal indflydelse i næste kommunalbestyrelsesperiode og dels kan sikre et bredt samarbejde til glæde for alle borgere i kommunen, udtaler Thomas Baun, formand for Radikale Venstre Thy og Mors.

Også i Alternativet ser man frem til det fælles valgforbund:

–  Selvom vi som partier har politiske forskelle, så har vi også politiske lighedspunkter, lyder det fra Joachim Plaetner Kjeldsen, kommunalbestyrelsesmedlem for Alternativet i Thisted Kommune.

Begyndelsen på noget nyt
Thorkil Olesen, der er formand for SF Thy-Mors, supplerer:

– Vi går ind for et bredt samarbejde i den kommende kommunalbestyrelse, og vi ser valgforbundet som begyndelsen på noget nyt, udtaler formanden for SF Thy-Mors Torkil Olesen.

– Med dette valgsamarbejde skaber vi de bedste muligheder for, at de positive takter, der er skabt i indeværende periode, om minimumsnormeringer i daginstitutioner, respektfuld ældrepleje eller naturstrategi også kan fortsættes i en nyvalgt kommunalbestyrelse. Et samarbejde hvor vi har hver vores profil og styrke, men i store træk er enige om retningen, vil give værdi for alle 4 partiers stemmer, slutter kommunalbestyrelsesmedlem Jens Otto Madsen fra Enhedslisten Thy.

Forfatter

Related posts

Top