Udbytterigt praktikophold i England

Et hold EUX Business-elever fra EUC Nordvest er netop vendt hjem efter et tre ugers studie- og praktikophold i Brighton i England. For én af eleverne blev praktikopholdet særligt udbytterigt.

I år havde hele otte EUX Business-elever takket ja til at komme på studie- og praktikophold i Brighton, hvilket er dobbelt så mange som sidste år.

Ud over at være i praktik i en lokal virksomhed, deltog eleverne i et 18-lektioners sprogkursus, ligesom der var lagt forskellige kulturelle oplevelser ind i løbet af opholdet.

Unikke events i alle afskygninger
Praktikvirksomhederne var meget forskelligartede. Det var alt fra tøjbutik, elektronikbutik og sportsbutik til velgørenhedsforretning, catering og event – ja, sågar et redningscenter for syge og efterladte dyr var at finde blandt praktikpladserne.

Christopher Renberg var i praktik i en nyoprettet virksomhed, Unique Events, der – som navnet indikerer – arrangerer unikke events i alle afskygninger. Sammen med en makker fra Køge og chefens datter, brugte Christopher den første uge af sin praktik på at genere flere følgere til Unique Events på Instagram og Twitter, og herefter fik de to elever så til opgave at opbygge en hjemmeside til virksomheden.

– Vi startede helt fra bunden af med SWOT-analyser og inspirationssøgning. Jeg havde en smule erfaring i at arbejde med hjemmesider, men slet ikke på et så avanceret niveau, som her. Det var både enormt spændende og utrolig lærerigt, fortæller han og fortsætter:

Fremtidsplanerne sikret
– For mig har turen været særdeles udbytterig rent fagligt, ligesom jeg på det sproglige, kan jeg mærke, at jeg har udviklet mig meget, men herudover har opholdet i Brighton også været med til at sikre min uddannelsesmæssige fremtid, fortæller Christopher Renberg.

Til sommer mangler han to års virksomhedspraktik, før han er færdig med sin uddannelse. Og praktikken har han besluttet skal foregå i udlandet. Gennem den attraktive PIU-ordning, rejser Christopher Renberg således til Tyskland, hvor han har fået praktikplads hos BMW. Kontrakten med BMW løber imidlertid blot ét år frem i tiden, så derfor har han brug for plan B, hvis ikke han kan få lov at forlænge kontrakten med BMW.

– Den plan B har jeg nu. Unique Events i Brighton var nemlig så tilfredse med min indsats, at direktøren har tilbudt, at jeg kan tage det andet år af min virksomhedspraktik hos dem. Så man kan roligt sige, at jeg har fået maksimalt udbytte af vores studietur, lyder det fra en begejstret Christopher.

Forfatter

Related posts

Top