Turisme og detailhandel i gang med genstart

Hos Thy Turistforening og Thy Detailforum er man gået i gang med en genstart af både turismen og detailhandlen efter kommunalbestyrelsen tidligere på ugen besluttede, at afsætte 600.000 kroner til formålet ovenpå den seneste nedlukning af Thisted Kommune.

– Bevillingen vil gøre en stor forskel i forhold til den indsats, vi er i gang med ovenpå den seneste nedlukning, fortæller handelschef Michael Vendebo, der samtidig kalder det for afgørende, at man har de nødvendige midler til at sikre en klar kommunikation og markedsføring overfor de kunder, som detailbranchen er så afhængige af.

Pengene skal, fortæller Michael Vendelbo, bl.a. bruges på at sikre, at der fastholdes så meget lokal handel som muligt.

Et af de erhverv, der er hårdt ramt lige nu, er turismeerhvervet. Her har man de seneste måneder måttet kigge langt efter især udenlandske turister på grund af rejserestriktionerne, ligesom overnatningssteder, restauranter og oplevelser lige nu er ramte.

– Vi har behov for at få danskernes øjne rettet ind på, at Thy er et fantastisk sted at besøge i julen og nytåret og de kommende måneder. Derfor skal vi have udviklet nogle spændende og anderledes aktiviteter, der kan være med til at løfte resten af 2020, men også starten af næste år, lyder det fra turistchef Mai Manaa.

Foto: Diana Holm

Forfatter

Related posts

Top