Tiltrædende borgmester hjælpes godt i gang af den afgående

Selvom Thisted Kommunes nuværende borgmester Ulla Vestergaard (A) fik det med afstand bedste personlige valg i går, så rækker det ikke til en borgmesterpost.

Med 3122 personlige stemmer fik hun langt flere end nummer to på listen, som er Jens Kristian Yde fra De Konservative. 1.635 thyboer valgte at give deres stemme til ham. Niels Jørgen Pedersen fra Venstre kan glæde sig over 1.116 personlige stemmer. Men takket være en aftale mellem Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige går borgmesterposten, til trods for at Socialdemokratiet i den kommende periode bliver det største parti, til Niels Jørgen Pedersen fra Venstre.

– Sådan er det jo inden for politik. Det er dem, som kan tælle til én over halvdelen (der vinder, red.). Sådan er livet inden for demokratiet, lyder det fra en skuffet Ulla Vestergaard.
.

.
Ulla Vestergaard agter at fortsætte med arbejdet som borgmester som hidtil året ud, hvorefter Niels Jørgen Pedersen tager over. Ulla Vestergaard lover samtidig, at hun vil hjælpe med at give den nye borgmester en så god start som muligt:

– Han får de muligheder han skal have, for at han kan starte godt op 1. januar, slutter hun.

Forfatter

Related posts

Top