Tidligere friskoleleder ny afdelingsleder på EUC Nordvest

Marianne Svenningsen fra Mors tiltræder pr. 1. juni, som leder af Grundforløb 1 (GF1)-afdelingen på EUC Nordvest.

Marianne Svenningsen kommer fra en stilling som leder af Øster Jølby Friskole. En stilling hun fratrådte i decmeber måned sidste år.

– Mariannes fornemmeste opgave bliver at sikre, at vores GF1-elever kommer til at få en god opstart på deres nye ungdomsuddannelse. De skal opleve erhvervsuddannelserne som sammen-hængende, de skal inspireres, motiveres og – ikke mindst – blive afklaret, inden de skal vælge deres endelige fagretning, fortæller direktør Hans Chr. Jeppesen.

Marianne Svenningsen  er uddannet folkeskolelærer fra Skive Seminarium, har en diplomuddannelse i ledelse, og samlet set har hun 12 års ledererfaring og 18 års undervisningserfaring fra grundskolen. Her har hun ofte været ansat i kombinationsstillinger, hvor hun både har varetaget lederfunktionen og undervist i udskolingen. Stillingen som leder af GF1-afdelingen vil ligeledes være en kombinationsstilling, da Marianne Svenningsen også her vil komme til at undervise i matematik sideløbende med ledelsesopgaven.

– Det er helt klart vores vurdering, at Marianne besidder de helt rette kompetencer i forhold til at kunne bygge bro mellem grundskolen og erhvervsuddannelserne via GF1-forløbet. Vi er overbeviste om, at hun har det, der skal til, for at sikre, at de 140 GF1-elever, der starter her på skolen til august, vil komme til at opleve det som et blidt skifte til noget nyt og spændende, siger Hans Chr. Jeppesen.

Brug for flere faglærte
Marianne Svenningsen selv glæder sig i dén grad også til at komme i gang med de nye udfordringer.

– Jeg har længe haft en ønske om at kunne følge de unge lidt længere end blot til grundskolens afslutning. Jeg vil gerne være med til at hjælpe dem godt på vej videre gennem systemet til ungdomsuddannelserne, og at det netop er erhvervsuddannelserne, jeg nu får mulighed for at arbejde med, er jeg meget begejstret for, fortæller hun og fortsætter:

– Der er brug for flere faglærte, og så nytter det ikke, at så mange bare pr. automatik vælger gymnasiet. Der skal vi have sat mere fokus på de mange kvaliteter ved erhvervsuddannelserne. Jeg brænder for at videreudvikle og skabe samhørighed på tværs af både fag og fagretninger, og jeg ser mange gode muligheder for at koordinere fagene på grunduddannelsen – også de almene fag – så de i endnu højere grad bliver koblet op på fagretningerne, og dermed kommer til at give mere mening for de unge. Der er masser at tage fat på, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet, lyder det fra Marianne Svenningsen.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top