Thybo udtaget til de Paralympiske Lege for 3. gang

Sidste gang dressurrytteren Susanne Jensby Sunesen fra Thisted deltog ved de Paralympiske Lege (PL) blev det til en flot sølvmedalje.

Den 44-årige thybo er netop blevet udtaget til sit tredje PL, der afholdes i Tokyo fra den 24. august. Her skal hun ride på sin nye hest Leeds, der tilmed er hjemmeavlet.

– Det betyder sindssygt meget at være udtaget. Det er og bliver rigtig spændende. Det er mit tredje PL, men denne gang på en ny hest. Han er hjemmeavlet, og det er første gang, han skal til et stort stævne, fortæller Susanne Jensby Sunesen, der har stutteri i Thy sammen med sin mand.

Ambitioner i Japan
Selvom det der en nu hest har Susanne Jensby Sunesen store ambitioner.

Ved Europamesterskaberne i 2017 vandt Susanne Jensby Sunesen guld og året efter vandt hun VM-bronze .Foto: Louise Kastrup Lindgaard

Jeg håber på en top fem, for der er både en dobbelt paralympisk mester med samt to, som jeg har tabt guld og sølv til. Og de har begge mere rutinerede heste end mig. Men på en god dag kan det sagtens gå min vej – og så ved man jo aldrig, hvad der kan ske, fortæller  hun.

Susanne Jensby Sunesen begyndte at ride allerede som 7-årig, men var i 2006 ude for en ulykke. En tung halmballe faldt ned over hende. Hun brækkede ryggen og blev delvist lam fra navlen og nedefter.

Foto: BESTSELLER for DIF og Team Danmark

Forfatter

Related posts

Top