Jagten på de Paralympiske Lege intensiveres

På onsdag er der præcis et halvt år til de Paralympiske Lege (PL). Her overtager para-atleterne scenen i Tokyo efter OL, hvor åbningsceremonien skyder legene i gang den 24. august 2021.

At deltage i det tredje største sportsevent i verden er drømmen for rigtig mange atleter – og selvfølgelig også for de danske topatleter indenfor parasport.

På nuværende tidspunkt har tre atleter i Region Nordjylland mulighed for at kvalificere sig til PL. En af dem er dressurrytter, Line Munk Madsen, der bor i Thisted og som sammen med hesten Jambeau arbejder hårdt for en billet til Tokyo.

– Med et halvt år til PL, har jeg særlig fokus på min fysiske form, og hestens kondition, så vi er bedst muligt forberedte. Vi har i det daglige meget fokus på, at Jambeau og jeg lærer hinanden endnu bedre at kende. Tillid er ekstremt vigtigt når man har en krop med mange udfordringer, fortæller 29-årige Line Munk Madsen, der fik diagnosen muskelsvind som 18-årig.

Danmark har fire kvotepladser i dressur, men der er endnu ikke sat navn på, hvem af de danske ryttere, der skal af sted.

– Hvis jeg bliver udtaget til PL, vil jeg glæde mig mest til oplevelsen af at ride ind på et olympisk stadium og mærke hele atmosfæren, fortæller Line Munk Madsen.

På landsplan er 43 atleter med i bruttotruppen. Forventningen er, at den endelige danske PL-trup ender på 23-28 atleter i ca. ti forskellige idrætsgrene. Tallet er dog forbundet med en vis usikkerhed på grund af fx udsatte kvalifikationsstævner. Indtil nu har Danmark sikret sig 22 kvotepladser – heriblandt 12 pladser til landsholdet i kørestolsrugby.

Også dressurrytteren Susanne Jensby Sunesen, der ligesom Line Munk Madsen er fra Thisted og Kasper Lousdal, der stiller op i skydning, er udtaget til den danske bruttotrup.Kasper Lousdal er også fra Thisted.

Privatfoto

Forfatter

Related posts

Top