Thy-Mors Energi udelukker ikke flere strømudfald

Opdateret kl. 17.30: Thy-Mors Energi oplyser, at strømmen er genetableret alle steder. Udfald kan dog forekomme

Dagens kraftige snefald i Thy og på Mors er sandsynligvis skyld i, at store dele af Thy-Mors Energi Elnets forsyningsområde har været uden strøm i løbet af dagen.

– De første udfald kom allerede her i formiddags, hvor bl.a. vores 60kV station i Hurup faldt ud, og situationen eskalerede derefter fra omkring middag, hvor vi oplevede udfald på andre linjer og stationer i området, fortæller Kristian Tilsted, teknisk chef i Thy-Mors Energi.

Årsagen er nedfaldne luftledninger på det overliggende net. (60kV).

Områderne som har været hårdest ramt er det sydlige Thy, herunder Hurup, den nordlige del af Mors, området vest for Nykøbing ved Foodparken samt Snedsted området.

Thy-Mors Energi Elnet arbejder lige nu på højtryk for at koble om i nettet således, at forsyningen
kan blive genetableret.

– Opgaven tager desværre noget tid, idet der i flere tilfælde skal bemandes ude på stationerne. Vejret og forholdene på vejene taget i betragtning, så er fremkommeligheden meget begrænset, lyder det fra Kristian Tilsted, der fortsætter

– Vi har endnu ikke et præcist overblik over det samlede antal berørte husstande og virksomheder i Thy og på Mors, men der er helt sikkert tale om adskillige tusinde husstande og virksomheder.

Ved 16-tiden var der stadig områder, som ikke havde noget strøm, mens strømmen heldigvis var retur i kontakterne andre steder.

– Det skal dog understreges at forsyningen generelt skal betragtes som ustabil, og at det langt fra kan udelukkes, at der vil komme yderligere udfald i løbet af aftenen og natten.

Situationen opdateres løbende på www.tme-elnet.dk eller på facebook.com/ThyMorsEnergi

Forfatter

Related posts

Top