Thy-Mors Energi kæmper med strømmen

Elforsyningen er fortsat meget ustabil, specielt Mors er ramt.

Gårsdagens kraftige snefald i Thy og på Mors, der sluttede med isslag ud på aftenen, giver fortsat store forsyningsmæssige problemer, her dagen derpå.

Generelt er der tale om et ekstremt sjældent fænomen, oplyser Thy-Mors Energi i en pressemeddelelse torsdag aften.

– Situationen her dagen efter er, at islagets vægt tynger luftledningerne flere meter ned, og i takt med at temperaturen er steget i løbet af dagen, og vinden har været tiltagende, så falder islaget af i store flager.

– Når vægten pludselig forsvinder, sættes ledningerne i svingning og slår nogle gange sammen. Dette sjældne fænomen er årsagen til de blink som bl.a. Nykøbing har oplevet her omkring kl. 18, står der blandt andet i meddelelsen.

Værre er det, hvis 2 ledninger der er i svingning, simpelthen snører sig sammen. Det betyder nemlig en kortslutning og dermed en længerevarende afbrydelse.

– Det er her vigtigt at understrege, at fejlene vedrører det overliggende net, som er ejet at Vestjyske Net 60kV, men at det 10kV net som Thy-Mors Energi Elnet ejer og driver derunder, nu pludselig bliver ekstremt hårdt belastet og konstant omstillet til at skulle kunne håndtere markant ændrede lastprofiler, og ofte over meget store afstande, oplyser Kristian Tilsted, Teknisk Chef i Thy-Mors Energi.

Situation har bevirket at der lige nu er ca. 15 mand på hjul og gå-ben ude i marken for at lokalisere de fejl som luftledningerne er ramt af. Derudover er kontrolrummet i Thisted bemandet med 4 driftstekniker som bl.a. via fjernovervågningssystemer kan overvåge, risikovurdere og koble i nettet.

Mors er lige nu hårdest ramt, og groft sagt kan der nord for linjen Dragstrup til Nykøbing samt Nykøbing by og Sallingsund forventes ustabil elforsyning aftenen og natten igennem.

Tidligere på eftermiddagen var bl.a. Hurup, Vestervig, Sjørring, Snedsted og Klitmøller også blandt de områder der igen oplevede udfald og blink, da flere linjer i Thy koblede ud på grund af samme type fejl.

Thy-Mors Energi Elnet arbejder natten igennem med at lokalisere fejl samt genetablere forsyningen i det omfang det er muligt.

Her sidst på dagen, har op imod 11.000 kunder, primært i Nykøbing og på Nordmors oplevet udfald af længere eller kortere varighed.

Situationen opdateres løbende på www.tme-elnet.dk eller på facebook.com/ThyMorsEnergihttp://facebook.com/ThyMorsEnergi

Forfatter

Related posts

Top