Thy fik sin første Le Mans-pokal

Malthe Jakobsen fra Sennels sikrede sin og Thy’s første Le Mans-pokal, da han lørdag eftermiddag kørte sig til en tredjeplads i Road to Le Mans-opvarmningsløbet i forbindelse med årets 24 timers-løb på Le Mans.

Det lykkedes efter en ganske udfordrende uge på den legendariske racerbane, hvor han og RLR Msport var jaget af uheld, særligt under torsdagens løb.

Under lørdagens løb fik teamet revanche, da medkøreren Michael Benham fik en stærk start. Inden første omgang var overstået han kæmpet sig frem til femtepladsen.

Da bilen efter godt 25 minutter blev overdraget til den hurtige Thybo kunne jagten på podieplaceringerne indledes.

Det endte med en tredjeplads.

Med pokalen følger også præmieceremonien på det samme podie, hvor vinderne af det rigtige 24 timers-løb får deres pokaler overrakt. En oplevelse, som de fleste unge racertalenter drømmer om – inklusive Malthe Jakobsen.

– Det var for vildt! At stå deroppe på dét podie og kigge ned over pitten og alle dem som står og jubler med Dunlopbroen i baggrunden … det kan vist kun overgåes hvis jeg en dag står der efter 24 timers-løbet, lyder det fra Malthe, som kan sætte kryds ved at have opnået sin målsætning.