Dårligt vejr spolerede thybos muligheder

Racerkøreren Malthe Jakobsen fra Sennels fik ikke meget ud af sine forberedelser til tredje afdeling af IMSA Endurance Championship, som søndag aften dansk tid blev kørt på Watkins Glen, USA.

Tidtagningen var første symptom på en løbsweekend, der ikke ville komme til at køre helt efter planen. Her fik Sean Creech Motorsports frataget deres omgangstid efter at mekanikerne havde arbejdet på bilen under tidtagningen. Dermed kunne Malthes medkører, dr. Lance Willsey, starte løbet fra 11. pladsen i LMP3-klassen.

Det begyndte ellers godt med den amerikanske læge bag rattet da det seks timer lange løb startede søndag eftermiddag dansk tid. Der var god fart i bilen, og Willsey var hurtigere end kørerne foran ham. Et overhalingsforsøg endte dog i et spin, og dér opstod problemet.

– Lance snurrede en omgang og motoren gik ud, men han kunne ikke få den i gang igen, så bilen måtte trækkes tilbage i pitten. Det viste sig at det var starteren som var død, så vi var 22 omgange bagefter, da der kom liv i motoren igen, fortæller Malthe Jakobsen, der gjorde sit for at indhente det tabte.

Han var blandt de absolut hurtigste LMP3-kørere på banen og hentede en hel omgange tilbage på en times kørsel.

Desværre blev det ikke til mere køretid for den hurtige thybo.

Med halvanden time tilbage blev løbet sat på pause i en god halv time på grund af farligt vejr, og da starten gik igen, kørte Joaõ Barbosa løbet til ende.

For Malthes Jakobsens vedkommende er der ikke lang tid til at ærgre sig. Allerede tirsdag sætter han kurs mod det nordlige Italien, hvor tredje afdeling af European Le Mans Series køres på Monza i weekenden.

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top