Thy er i EU-finale som bæredygtigt turistområde

I EU har man fået øjnene op for Thy som turistområde med fokus på bæredygtighed.

EU har udvalgt det nordvestlige hjørne af Danmark som en af tre finalister, der skal konkurrere om at blive årets bæredygtige turistdestination. Med æren følger en god portion markedsføring, og det kan få endnu flere til at besøge Cold Hawaii, Nationalpark Thy og alt det andet Thisted Kommune har at byde på.

I begrundelsen for at udvælge Thy fremhæver EU den indsats for at skabe et bæredygtigt hverdagsliv for indbyggere og besøgende, som kommunen har gennemført. Det sker inden for rammerne af en ambitiøs og langsigtet udviklingsplan, der omfatter intensiv brug af vedvarende energikilder, cirkulære processer og beskyttelse af store naturområder.

EU er i denne sammenhæng programmet European Destination of Excellence 2022, hvor et panel af uafhængige eksperter med viden om bæredygtighed og grøn praksis har evalueret ansøgninger fra 43 områder i 18 lande.

Næste skridt bliver, at Thy skal overbevise en jury om, at det netop skal være det område, der skal modtage prisen. Det kommer til at ske til november i Ljubljana, Slovenien, som har det europæiske formandskab.

Vinder Thisted Kommune prisen, sker det i form af hjælp til branding og markedsføring i Europa i 2022.

– Thy har en unik vildmark, der kalder på at blive udforsket, unikke forhold for surf og vandsport, højt til himlen, et spændende besøgscenter for moderne vindteknologi og meget andet. Summen af det hele gør Thy til et unikt sted at bo, og de kvaliteter vil vi rigtig gerne dele med omverdenen, lyder det fra borgmester Ulla Vestergaard (A).

Foto: Jens Kristian Kjærgård

Forfatter

Related posts

Top