Thy Awards: De nominerede til Årets Sportsnavn er…

Sportsåret 2018 i Thy har budt på mange flotte præstationer. Det vidner listen af atleter til at modtage Borgmesterens Påskønnelse 2018 ved Thy Awards der afholdes den 1. februar, om.

Over 70 idrætsudøvere fra Thy har vundet DM, er blevet udtaget til landshold eller har repræsenteret Danmark ved et internationalt mesterskab.

Tre sportspræstationer er dog så fremtrædende, at de er nomineret til ”Årets Sportsnavn i Thy 2018”, der for 50. gang bliver overrakt til en lokal idrætsudøver. De nominerede er:

Matti Christensen, Thisted Vægttræningsforening
Matti har kæmpet sig tilbage til verdenseliten i bænkpres efter et alvorligt skinnebensbrud i 2017. I 2018 har han vundet VM for juniorer og EM for senior i klassisk bænkpres og sølv til klassisk trekamp, som indeholder disciplinerne dødløft, squat og bænkpres. Matti blev også i 2018 indehaver af junior-verdensrekorden i squat.

Dame-eliteholdet, Thy Squash
Fire lokale piger med højt internationalt niveau formåede at hive den store Danmarksmesterskabspokal til Thy, da de i debutsæsonen spillede sig i DM-finalen og vandt 3-0 over Birkerød. Pigerne er fra Thy Squash’s egne rækker, og det er sjældent i dansk squash, at eliteholdene består udelukkende af lokale spillere. Udover at være dygtige squashspillere selv, er pigerne også meget engageret generelt i klubbens udvikling og træning af de yngre talenter.

FC Thy – Thisted Q
Kvindefodbold-holdet FC Thy – Thisted Q har på imponerende vis spillet sig til oprykning til 3F-ligaen i foråret 2018, og på flotteste vis suppleret denne oprykning med at spille sig blandt de seks bedste hold i efteråret 2018, hvilket betyder, at de i foråret 2019 skal spille om Danmarksmesterskabet. Holdet består af unge spillere, som næsten alle har fået deres fodboldopdragelse i de fem moderklubber til FC Thy piger og FC Thy piger’s holdsammenslutninger for U13 og opefter. Kvindeholdet i fodbold er indstillet til prisen ”Årets Sportsnavn 2018” for denne flotte holdpræstation, som kun kan skyldes en stor grad af dedikation hos alle spillere, trænere og staben bag holdet.

Forfatter

Related posts

Top