Thisted Kommune fordobler støtten til faunastriber

Til sommer vil de opdyrkede landbrugsarealer i Thy mange steder være kantet af blomsterstriber eller faunastriber.

Det skyldes et samarbejdsprojekt mellem Thisted Kommune og Landbo Thy samt en række interesseorganisationer med særlig interesse i en øget biodiversitet

Fra idag kan lokale landmænd bestille frø hos Landbo Thy, hvis de ønsker at være med til at øge biodiversiteten. Det kan de, fordi Thisted Kommune har investeret 30.000 kroner i frø til blomsterstriber og faunastriber – en fordobling i forhold til sidste år.

– Helt grundlæggende vil vi i landbruget gerne gøre noget for naturen, og det her er en måde at praktisere det på.
Søren Tølbøll siger, at Landbo Thy læner sig lidt op ad moderorganisationen Landbrug og Fødevarers kampagne, ”Bivenlig”, fortæller Søren Tølbøll, der er næstformand i Landbo Thy

– Vi vil gerne vise, at der er plads til blomster i en kornmark eller en græsmark – og samtidig har vi noget kønt at se på langs veje og grøftekanter, pointerer næstformanden.

Men det er ikke kun landbrugets interesseorganisation, der er med i det lokale samarbejde om at sprede frø til glæde for forbipasserende og til gavn for dyrelivet.

De lokale afdelinger af Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund og Dansk Biavlerforening er med i samarbejdet, hvilket har resulteret i, at der foruden blomsterstriber også er planlagt faunastriber, der er med til at forbedre levevilkårene for vildtet.

Arkivfoto: LandboNord

Forfatter

Related posts

Top