Thisted har fået sin egen forskningsenhed

Med en nyetableret forskningsenhed i Thisted er der nu systematiseret forskning på alle matrikler på Aalborg Universitetshospital. Det er en vigtig milepæl for universitetshospitalet, der gerne vil sikre et stærkt og tværfagligt forskningsmiljø på hele hospitalet.

– Forskning er væsentlig for fortsat at sikre god og effektiv behandling. Som universitetshospital er det væsentligt, at forskning er til stede alle steder, så det foregår så tæt på den kliniske hverdag som muligt. På den måde kan forskningen hurtigt omsættes i behandlingen, fortæller overlæge og professor, Asbjørn Mohr Drewes, i en pressemeddelelse.

Sammen med sin kollega Anne-Marie Wegeberg, samt to postdocs i sygepleje og en udviklingssygeplejerske, skal de hjælpe med at skabe et stærkt forskningsmiljø i Thisted. Bl.a. ved at bidrage med erfaring og sparring, men også til at opmuntre dem, der går med overvejelser om at forske.

Tværfagligt samarbejde
I modsætning til mange steder er forskningsenheden i Thisted ikke tilknyttet et bestemt speciale eller afdeling, men hele matriklen. Det skaber godt samarbejde på tværs af både fagligheder og afdelinger – og det giver rigtig god mening.

– Ligesom, at behandlinger ofte styrkes af tværfagligt samarbejde, er det samme ofte tilfældet med forskning. Der er i det hele taget en rigtig god stemning og et stort engagement omkring forskningsenheden og det styrker helt sikkert også fællesskabet i det kliniske arbejde. De allerede gode takter tyder på, at forskningsenheden bliver en integreret og vigtig del af matriklen i Thisted. Både for de nuværende medarbejdere og nye, der har lyst til at blive en del af det, siger Asbjørn Mohr Drewes.

Den samme optimisme og opbakning er der fra matrikelchefen i Thisted:

– Det er en vigtig milepæl, at der i april blev etableret en Forskningsenhed i Thisted. Vi har et godt samarbejde på tværs af specialer og fagligheder her på matriklen, og det bliver helt sikkert styrket af en fælles forskningsenhed, siger Grethe Irene Kirk.

Foto: Lasse Høj Nielsen

Forfatter

Related posts

Top