Tagget på Facebook: Jesper skulle forklare hobby for kommunen

Thisted Kommune er atter kommet i mediernes søgelys i forhold til sygemeldte borgere.

Således står den 47-årige sygemeldte Jesper Søndergaard Poulsen fra Thy i dag frem i Fagbladet 3F og fortæller om hvordan han tilbage i august, blev præsenteret for en række skærmprint fra Facebook der bl.a. viste at han under sin sygemelding spiste schnitzel i forbindelse med en tur til Tyskland sidste år.

Jesper Søndergaard Poulsen blev i sommers indkaldt til møde på jobcenteret hvor han skulle forklare hvordan han kunne tage til både Tyskland og Norge og for at dyrke sin hobby for kørsel med modellastbiler, mens han er sygemeldt.

Om sin hobby og udlandsture fortæller Jesper Søndergaard Poulsen til Fagbladet 3F, at:

– Jeg havde fortalt kommunen åbent og ærligt om min hobby. Det foregår stille og roligt, og det er noget, min krop kan holde til. Jeg har sågar haft en stol med, så jeg kan hvile mig. Og på vores ture er jeg aldrig chaufføren. Når vi tager til Norge kan jeg for eksempel ligge ned og sove i kahytten meget af tiden.

Brækkede begge skuldre
I 2008 faldt thyboen 3 meter ned fra en skibscontainer. Han brækkede i den forbindelse begge skuldre, og det blev begyndelsen på enden på hans arbejdsliv. Trods smerter fortsatte i sit fuldtidsjob som lastbilchauffør og kranmontør. Først i august 2017 måtte han kaste håndklædet i ringen og lade sig sygemelde.

– Jeg kunne ikke sove for smerter, og jeg kunne ikke spise flere piller. Jeg havde vænnet mig til at komme hjem fra arbejdet, kaste piller i halsen og så nærmest gå i seng. Men det er jo ikke et liv. Det tog mig bare ni år at nå til den konklusion, siger han til Fagbladet 3F.

I sommers bliver han så på jobcenteret konfronteret med billederne fra Facebook – bl.a. det føromtalte foto fra Tyskland:

– De spørger mig, hvordan jeg kom derned, om det ikke var nogle hårde ture, og hvordan jeg kunne klare det, når jeg har det så skidt. Om det var hårdt? Jo, for pokker var det da hårdt. Men man kan jo ikke hele tiden sidde og glo i en sofa og se på blade falde af træerne, bare fordi ens krop er syg og slidt ned. Så ender man jo med at hænge sig i et af træerne, siger Jesper Søndergaard Poulsen fagbladet og fortsætter:

– Vi kunne da have taget en stille og rolig snak, i stedet for at de smider sådan en stak papirer foran mig, som jeg skal forsvare i detaljer.

Facebook-snageri
Jesper Søndergaard Poulsen blev ved mødet på jobcenteret også gjort opmærksom på, at man skal have tilladelse til at forlade landet, når man er på sygedagpenge.

– Men fire måneder før, at jeg tog til Tyskland, havde jeg spurgt om lov. Og ved noget nær hvert møde, jeg havde med kommunen efterfølgende, spurgte jeg om lov. Men du får intet svar – dét kan de ikke finde ud af. Men at sidde og snage på Facebook – dét går fint, lyder det fra Jesper Søndergaard Poulsen, der i øvrigt fik tilkendt førtidspension 1. december i år.

Thisted Kommune ønsker ikke over for Fagbladet 3F at udtale sig i den konkrete personsag, men understreger, at man snarest skal have et møde med den lokale 3F-afdeling vedrørende kommunikation og samarbejde.

Desuden henviser kommunen til, at man retter sig efter en generel lovgivning på området, som alle kommuner er underlagt.

Tre gode råd

  • Selvom du er syg, har du ret til at have et privatliv, men overvej, om det skal være offentligt tilgængeligt på de sociale medier.
  • Sørg for at have en lukket profil på Facebook, hvis du vil sikre dig mod, at myndigheder og personer, som du ikke kender, kan følge med i, hvad du offentliggør.
  • Tænk dig om, i forhold til hvad du poster af billeder og andre ting på de sociale medier.

Kilde: Socialrådgivere i 3F

Foto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top