STRANDET vinder Landdistriktsprisen 2019

Virksomheden STRANDET fra Vorupør fik i dag overrakt Landdistriktsprisen 2019 af erhvervsminister Simon Kollerup på årets Landdistriktskonference i Bredsten.

Det gjorde virksomheden blandt andet, fordi den engagerer lokalsamfundet i indsamling og genanvendelse af plastik, der bliver skyllet op på de vestjyske strande, og på den måde både skaber arbejdspladser og en øget bevidsthed omkring plastik i miljøet.

Virksomheden STRANDET hjælper dermed lokalt i forhold til et globalt problem. Det sker i samarbejde med lokale aktører, og STRANDET rækker ud til mange grupper f.eks. skoleklasser, der bliver inviteret med på stranden for at skabe øget miljøbevidsthed hos fremtidens generationer.

– Virksomheden STRANDET er et mønstereksempel på, hvordan det lokale erhvervsliv kan bidrage til gavn for både miljøet og lokalsamfundet. STRANDET arbejder med én af tidens store udfordringer og er med til at uddanne de fremtidige generationer. De fortjener i den grad vores hyldest, udtaler Erhvervsminister Simon Kollerup

Han bakkes op af formanden for dommerpanelet Finn Jorsal, der tidligere har været formand for Friends of Cold Hawaii:

– Det var et meget stærkt felt af indstillinger til Landdistriktsprisen i år, hvilket vidner om, at der bliver gjort rigtig meget i landdistrikterne for at styrke den lokale udvikling. I dommerpanelet var vi dog slet ikke i tvivl om, at landdistriktsprisen i år skulle gå til virksomheden STRANDET, siger han og fortsætter:

Erhvervsminister Simon Kollerup gør det officielt: STRANDET vinder Landdistriktsprisen 2019.

– STRANDET udmærkede sig ved at beskæftige sig med et emne, nemlig miljøet, der både har betydning lokalt, nationalt og globalt. STRANDET har formået at skabe udvikling og samarbejde på tværs i deres lokalsamfund, blandt andet ved at invitere skolebørn og andre til at passe på det lokale miljø på stranden.”

Prisen blev modtaget af Julie Müller, som er stifter og ejer af virksomheden STRANDET. Med til prisen følger en check på 15.000 kr. til virksomhedens fortsatte arbejde med miljøet og til fortsat samarbejde med de lokale aktører.

Landdistriktsprisen er en hyldest til alle dem, der spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter. Dem, der i det daglige er med til at gøre landsbyer og lokalsamfund til attraktive steder at bo, arbejde og leve.

Forfatter

Related posts

Top