Storhold har udset thybo som kommende kaptajn

– Om et par år er han forhåbentlig en leder for hele Jumbo-Visma.

Sådan siger Merjin Zeeman, der er sportsdirektør for det hollandske World Tour-hold, om thyboen Jonas Vingegaard. Det skriver TV2 Sport.

– Vi er i fuld gang med at forberede ham til at være en kaptajn på vores hold i fremtiden. Det er det, vi går efter, tilføjer han.

Jonas Vingegaard har haft et forrygende år indtil videre, hvor det er blevet til en etape-sejr i UAE Tour, to etape-sejre samt den samlede sejr i Coppi e Bartali. Desuden blev det til en imponerende andenplads i Baskerlandet Rundt – foran Tour de France-vinderen Tadej Pogacar.

De gode resultater på landevejen har betydet, at man lige nu overvejer, om Jonas Vingegaard skal med når verdens hårdeste cykelløb Tour de France køres til sommer:

– I den her uge kommer jeg til at tale med Jonas for at høre hans tanker om, hvad han synes om det hele. Helt indlysende vil Jonas være en logisk erstatning for Tom Dumoulin (der har sat karrieren på pause, red.), men når – eller hvis – han tager afsted Tour de France, er det for at lære, fortæller Merjin Zeeman til TV2 Sport.

Hvis ikke han bliver udtaget vil det komme bag på den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen, der i dag er ekspert hos TV2:

– Efter hvad han viste i Baskerlandet Rundt, vil jeg være meget overrasket, hvis de ikke tager ham med til Tour de France. Det bør være en adgangsbillet, når du kan blive nummer to i det løb.

Til daglig bor Jonas Vingegaard i Glyngøre sammen med sin kæreste.

Pressefoto: Jumbo-Visma

Forfatter

Related posts

Top