Steinfath hylder sin protegé: – Jeg er så stolt

Paddlesurferen Christian Andersen med tilnavnet Polarbear fra Klitmøller, vandt onsdag VM-guld for første gang i karrieren i Stand Up Paddling.

Den danske fire-dobbelte verdensmester i Stand Up Paddling, Casper Steinfath var den første til at tage imod Christian Andersen, da det 18-årige talent løb ind på stranden i El Sunzal Beach i El Salvador som nybagt juniorverdensmester i Stand Up Paddling.

Tæt venskab
De to har opbygget et tæt venskab gennem 11 år i surfermiljøet i Klitmøller, og Casper Steinfath stod klar som den første til at hylde ’Polarbear’, som han kaldes på grund af det hvide hår. Steinfath, der selv har vundet VM fire gange, var pavestolt.

Vild, vild danskerdag i El Salvador. Fantastisk flot af Polarbear, der sled i varmen og aldrig gav op. Viking Spirit.

Slået op af Dansk Surf & Rafting Forbund i Onsdag den 27. november 2019

– Jeg er så stolt over, at have været med til at hjælp ham frem og være en del af hans historie. Det er så fortjent, at Christian bliver verdensmester. Jeg kan stadig huske den dag, da jeg skubbede en ni-årig isbjørn ud i sin første bølge. Det skulle jeg aldrig have gjort – det ender jo med, at han slår mig en dag, siger Casper Steinfath med et glimt i øjet.

En drøm gik i opfyldelse
Ude på vandet havde Christian Andersen netop paddlet fra alt og alle. Han lå længe nummer to efter en meget stærk japaner, der dog ikke har tusindvis af træningstimer i bølgerne fra Cold Hawaii i benene. Så da Christian Andersen pludselig opdagede en lille bølge på sidste omgang, slog han til, og med en fræk finish cruisede han forbi japaneren og ind til første juniorverdensmesterskab.

– Jeg kan slet ikke tro, at jeg har vundet et verdensmesterskab. Jeg har drømt at vinde en guldmedalje, siden jeg kom på vandet første gang. Jeg kan ikke forstå, at det nu er sket. Det er helt sindssygt. Jeg er bare så glad lige nu, sagde Christian Andersen.

Med VM-medaljen er Christian Andersen nu blevet indlemmet i topelitens klub. Han blev nummer fire til EM sidste år i seniorrækken, og til verdens vildeste Stand Up Paddle-race, Red Bull Heavy Water, var han bare én ud af fem, der gennemførte inden for tidsgrænsen – et løb, som Casper Steinfath i øvrigt vandt.

Vigtigt at Steinfath var der
Det betød noget helt særligt for Christian Andersen, at netop Casper Steinfath var med på første række til karrierens største triumf.

En træt Christian Andersen hyldes af Casper Steinfath efter sin sejr i VM-finalen. Foto: Ben Reed/ISA

– Jeg er virkelig taknemmelig over, at Casper har hjulpet mig siden dag 1. I dag varmede vi op sammen, og han gav mig en masse tips. Det er fantastisk og en kæmpe støtte at have ham her, sagde Christian Andersen.

Casper Steinfaths eget VM blev en skuffelse. Han blev kort før VM ramt af en omgang feber, som han aldrig kom helt over. Han trak sig fra sprinten søndag, og onsdag aften blev han nummer 11 i det tekniske ræs – helt tømt for kræfter.

Forfatter

Related posts

Top