Steinfath genvandt titel i USA

Den 26-årige Casper Steinfath fra Klitmøller vandt i weekenden verdens vildeste SUP-race, Red Bull Heavy Water ud for San Francisco i USA, for anden gang i træk.

Sejren beskrives som hans allerstørste til dato, og blev sikret i 6 meter høje bølger og tæt tåge.

– Jeg har aldrig været så bange i mit liv. Selv da jeg krydsede Skagerrak, var jeg ikke så bange som i dag. Jeg kom helt færdig til stranden efter to timers padleri, og ser de her seks meter høje bølger, der bankede lige ind i hovedet på mig. Det har jeg ikke lyst til igen. Jeg er bare glad for at være i live lige nu, sagde Steinfath umiddelbart efter sejren.

For 18-årige Christian Andersen, der også kommer fra Klitmøller, var løbet også en stor succes. Han endte som nummer fire – det bedste resultat i hans karriere.

Red Bull Heavy Water betegnes som verdens vildeste race, fordi padlerne først skulle padle 11 kilometer i strid modvind og modstrøm fra San Franciscos ikoniske Golden Gate Bridge til stranden Ocean Beach.

– Det er helt vildt og det bedste, jeg har oplevet. Man kunne ikke se bølgerne. Lige pludselig kunne det komme en kæmpe bølge, som skyllede én af brættet. Lige nu er jeg bare glad for, at jeg overlevede to runder i bølgerne, siger Christian Andersen.

Med 1. pladsen til Casper Steinfath følger 100.000 kroner, mens Christian Andersen kan sætte godt 26.000 kroner ind på kontoen i præmiepenge.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top