Statistisk set en rigtig god film

Anmeldelse af filmen ”Retfærdighedens Ryttere” af Anders Thomas Jensen. Anmeldelsen er skrevet af Malte Houe, formand for og medstifter af Ung Kult samt direktør i produktionsselskabet Houe Film.

Filmen arbejder med benhård statistik, og en meget stærk retfærdighedsfølelse. Og så er filmen ikke mindst monster sjov.

4 velkendte karaktere (Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro og Lars Brygmann, red.) med hver deres helt egne og sjove personlighedstræk, der samtidig er meget alvorlige, lægger rammen for en rigtig god fortælling. De 4 mødes, fordi de har ét fælles ønske om at opklare togulykken, som rent statistisk ikke kan være en ulykke.

Filmen er en følelsesmæssig rutsjetur, og man er klistret til skærmen under hele filmen.

Filmen slutter lidt u forløsende, vi er ikke helt klar over hvad de så kan konkludere efter filmens afslutning.

Jeg må sige, at skuespillerpræstationen er imponerende, selvfølgelig fra de kendte skuespillere, men også fra de to unge spiller, henholdsvis Andrea Heick Gadeberg og Albert Rudbeck Lindhardt.

Jeg vil til sidst anbefale, at man tager i biografen, og oplever Ander Thomas Jensens nye film!

Unge Anmeldere – Hvad går det ud på?
Ung Kult tror på, at det er vigtigt med kulturelle oplevelser for, med og af unge. Derfor har man i Ung Kult sat sig for, at få unge i lokalmiljøet til at anmelde forskellige projekter, events og performances – både fysisk og online.

De unge anmeldere rater hvert event med mellem 1 og 6 Ung Kult-skjolde.

Foto: Anders Overgaard

Forfatter

Related posts

Top