Smag på Thy har vokseværk

Da Smag på Thy blev afviklet på Store Torv i Thisted sidste år, havde ingen i deres vildeste fantasi drømt om, at så mange gæster fandt vej til de mange stande med lokale fødevarer, for at opleve smagen af Thy. Derfor samles op imod 30 lokale fødevareproducenter igen torvet for at give alle mulighed for at opleve Smagen af Thy der finder sted på fredag.

– Opbakningen har været utrolig stor blandt fødevareproducenterne, og der er ingen tvivl om, at der er lagt op til store oplevelser for hele familien. Både Thy´s store brands har meldt deres ankomst, men også en voksende underskov af mindre fødevareproducenter. Det er virkeligt imponerende, siger Handelsstandschef Michael Vendelbo.

Den store interesse for at vise det bedste af Thy frem, bakkes også op af de handlende i Thisted. De holder åbent helt frem til kl. 22.00 til By Night og Smag på Thy.

Gågaden summer af sommer
Herudover vil der være musik på Havnetorv fra kl. 18.30 med Thomas Pedersen (Den Syngende Bager) og Ole Gas, der giver den som Kim Larsen. Samtidigt udstiller US Car Club flotte amerikaner-biler på Havnetorv.

I toppen af Vestergade er der også masser af aktiviteter for hele familien – med et “farmer-tema” . Landbo Thy kigger forbi med traktorer og dyr. Ole Lindskov spiller country fra kl. 18.00-21.00. Slagteren på Møllevej byder på lækkert grillmad, mens Hotel Thisted byder på syv små lækre retter. Alt kan nydes sammen med kold fadøl fra Thisted Bryghus, og til familievenlige priser.

– Og så har Gråskæg lovet at lege med børnene på Store Torv kl. 16.00, og dermed er der lagt op til en dag med masser af gode tilbud, masser af smagsoplevelser, musik, børneunderholdning og dermed en oplevelse for hele familien, siger Michael Vendelbo.

Det er Thy Detailforum der sammen med de lokale fødevareproducenter, står bag Smag på Thy:

– Vi har et utal af kvaliteter i Thy, som vi i det daglige tager for givet, og glemmer at fortælle vidt og bredt om. Det er den samlede fortælling om, hvor skønt Thy er og at vi elsker Thy, vi skal blive meget bedre til at udbrede sammen. Derfor laver vi de her tiltag, der skal være med til at samle thyboerne om noget fælles og gøre os – om muligt – endnu stoltere af Thy, siger Michael Vendelbo.

Arkivfot: Sune Borggaard

Forfatter

Related posts

Top