Skurvogn skal løse udfordringer for udsatte morsingboer

På forsøgsbasis bliver der nu opstillet en skurvogn som midlertidig overnatningsmulighed ved værestedet Perlen i Nykøbing.

Årsagen er, at en mindre gruppe af byens udsatte borgere gennem noget tid har taget uhensigtsmæssigt ophold i trappeopgange, offentlige toiletrum samt i venteværelset på rutebilsstationen for at finde ly for natten.

Derfor har en tværfaglig arbejdsgruppe vurderet forskellige løsningsmuligheder for permanente boliger og midlertidige overnatningsmuligheder – tilpasset det aktuelle behov.

Nu har Socialudvalget så besluttet, at stille en mandskabsvogn til rådighed for overnatning i foreløbigt 6 uger.

– Når de seks uger er gået vil vi evaluere på, om det er en god løsning for de borgere som har det behov, fortæller udvalgets formand Henning Sørensen (V).

Prisen for at have skurvognen stående i de 6 uger er omkring 50.000 kroner eksl. moms. Prisen dækker over udgifter til bl.a. opstilling af mandskabsvognen herunder tilslutning af el, vand og kloak, opsætning af hegn/afskærmning samt rengøring.

Skæve boliger
På mødet i udvalget blev det også besluttet at få et projekt i forhold til at bygge tre permanente såkaldte skæve boliger beskrevet:

– Vi mener der er nogen borgere, som har svært ved at bo i et traditionelt udlejningsbyggeri, på grund af en anderledes adfærd, ofte et misbrug. Sådanne byggerier kan der søges fonde til at opføre, sammen med midler til at aflønne en social vicevært, siger Henning Sørensen, der samtidig fortæller at det skal ske i samarbejde med KFUM’s sociale arbejde, som Perlen i Nykøbing er en del af.

Boligerne tænkes etableret i lokalerne på adressen Nørregade 18, som er beliggende i umiddelbar tilknytning til værestedets lokaler på Nørregade 20.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top