Skills & Erhverv på Store Torv

Store Torv i Thisted danner igen i år rammen for uddannelsesdagene ’Skills & Erhverv”, som løber af stablen den kommende fredag og lørdag. Her kan alle interesserede opleve den lokale Skills-konkurrence for tømrere og murere fra nærmeste hold, ligesom der lørdag vil være mulighed for at møde både elever og undervisere fra alle de øvrige, lokale erhvervsuddannelser samt følge Local Cooking-konkurrencen, der for første gang afholdes i Thy.

Skills & Erhverv starter fredag formiddag med igangsættelsen af det lokale skills-mesterskab. Her dyster seks tømrerelever og fem murerelever om at kvalificere sig til de regionale Skills-mesterskaber og dermed også om muligheden for at kvalificere sig til DM i Skills. Eleverne får i alt 12 timer til at løse en bunden fagopgave, og man kan følge processen fra kl. 9-17 fredag og igen fra kl. 9.30-11.30 lørdag i Skills-teltet.

Foto: EUC Nordvest

– Det er bestemt et besøg værd. Eleverne har alle, som minimum, gennemført første hovedforløb, men til trods for at de fleste af dem endnu ikke er langt i uddannelsen, bliver mange de besøgende som regel ret overraskede over, hvor dygtige vores elever er allerede nu, fortæller afdelingschef for Byggeri på EUC Nordvest, Thomas Schlichting.

Aktivitetsniveauet topper lørdag
Det lokale Skills-mesterskab afgøres lørdag kl. 12.30, hvor Det Lokale Uddannelsesudvalg vil kåre konkurrencens vindere. Og lørdag er ligeledes dagen, hvor de øvrige erhvervsuddannelser i lokalområdet vil være repræsenteret på pladsen med arbejdende stande. Her kan alle interesserede komme og høre mere om de forskellige uddannelser, se hvad eleverne arbejder med og prøve egne skills af.

Som noget nyt, vil også Local Cooking-konkurrencen blive afviklet i forbindelse med Skills & Erhverv. Således vil man lørdag også kunne opleve lokale restauranter dyste om at kvalificere sig til den landsdækkende konkurrence om at blive landets bedste spisested for lokale råvarer.

Der vil med andre ord være masser af håndværksmæssig kunnen og spændende konkurrencer repræsenteret på Store Torv d. 30-31. august, så mød op og bliv klogere på de forskellige uddannelser og håndværk – og få samtidig én på opleveren. Arrangementet slutter lørdag kl. 13.30.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top