Sangglæde for de mindste

På torsdag den 8. september er der “Små Synger Sammen Dag”, og omkring 500 børn i alderen 0-6 år fra hele Thy samles på Store Torv på byens nye byscene, Sandkassen, for at synge med hinanden.

I samarbejde med Thisted Industri- og handelsstandsforening, Dagtilbud/Thisted Kommune og Musikskolen i Thy har Thy Sangskole inviteret alle dagplejer, vuggestuer og børnehaver i Thisted Kommune til en forrygende formiddag i Thisted.

– Jeg glæder mig utroligt meget til denne dag. Det er så fantastisk at synge sammen med de allermindste. Der er fuld valuta og direkte respons på det, man kommer med til dem. Og så er det enormt livsbekræftende at synge sammen – det gælder ikke mindst, når vi nu synger sammen med de alleryngste. Man bliver simpelthen bare glad i låget, siger Kristina Brogaard, der er leder af Thy Sangskole.

Handelschef for Thisted By Michael Vendelbo glæder sig til at lægge ”Byscene” til aktiviteterne.

– ThistedBy samarbejder året igennem med masser af forskellige foreninger, organisationer mv., der lægger vejen forbi byen og anvender byens torve til forskellige arrangementer. De samarbejder er vi utroligt glade for. Derfor var vi også straks med på vognen, da Thy Sangskole åbnede op for, at vi kunne være med til at give vores allermindste en god oplevelse ved at synge sammen på ”Byscenen” på Store Torv, siger Handelschef Michael Vendelbo.

For ham handler det om, at også børnene er med til at give byen liv.

– Rigtig mange børn deltager i vores børneaktiviteter året igennem med bla. Gråskæg og toget Tilde Tut. Små Synger Sammen Dagen er noget helt andet og noget, hvor vi samler rigtig mange børn fra hele Thy omkring sang. Vi håber, at rigtig mange forældre og bedsteforældre vil bruge muligheden for at kigge forbi, slutter Michael Vendelbo.

Små Synger Sammen Dag er en årlig tilbagevendende festdag for landets mindste borgere: Børn i alderen 0-6 år. Den foregår altid den 2. torsdag i september. Flere institutioner, dagplejere, biblioteker, kommuner, sangkraftcentre, musikskoler og andre kulturhuse er aktive arrangører og deltagere på dagen landet over. I Thy er det Thy Sangskole, der er tovholder på arrangementet.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Tags

Related posts

Top