Samfundssind? – Lille lokal forening tordner mod Jyske Bank

Morsø Skakklub bliver -som de fleste andre foreninger – fra årsskiftet opkrævet betaling for deres konti i Jyske Bank.

Helt præcist skal Morsø Skakklub, som i øjeblikket tæller 13 medlemmer, fra 1. januar betale i alt 4.400 kroner for deres to konti i banken.

– Det er en helt utrolig grådighed Jyske Bank kommer med. Hvorfor skal små foreninger i Danmark slagtes, bare fordi Jyske Bank skal tjene mere til højere lønninger på direktionsgangen og endnu flere gyldne håndtryk, lyder det fra Claus Hansen, holdleder i Morsø Skakklub.

Foreninger, som har et forretningsomfang på mindst 1 million kroner kan dog blive fritaget for opkrævningen, lyder det fra Jyske Bank.

Udsnit af brevet fra Jyske Bank.

I øjeblikket har den lille forening to konti i Jyske Bank, men selvom man lukkede den ene konto og på den måde halverede udgifterne til banken, er det ikke en holdbar løsning, fortæller Claus Hansen:

– I sidste sæson havde vi en indtægt på 7350 kr. heraf skulle vi betale 7580 kr. videre til Dansk Skak Union. Så sidste sæson havde vi et lille underskud.

At foreningen har to konti er historisk betinget, fortsætter Claus Hansen:

– Vi havde en konto i Morsø Sparekasse og en i Morsø Bank. I forbindelse med de forskellige banksammenlægninger først til Morsø Bank, Fjord Bank og Jyske Bank er de to konti bare blevet videreført, fortæller han.

Frikender lokal-afdeling
Adspurgt om holdlederen har taget kontakt til pengeinstituttet svarer han:

– Jeg sendte dem først en mail og blev efterfølgende ringet op.. Svaret var, at sådan er det bare, det er bestemt fra centralt hold. Jeg ønsker ikke at hænge den lokale bankrådgiver ud, da det ikke er hendes skyld.

Claus Hansen afviser på kraftigste, at foreningen vil acceptere “sådan en ublu prisændring fra Jyske Bank”, og er nu gået på jagt efter en bank eller sparekasse:

– Ellers skal vi måske til at opbevare penge i cigarkasser, som i gamle dage. En ting er sikkert – samfundssind er stendød, slutter Claus Hansen.

LÆS OGSÅ:

Jyske Bank forsvarer prisændringer for foreninger

 

Pressefoto: Jyske Bank

Forfatter

Related posts

Top