Risiko for vindstød af stormstyrke og udsigt til snestorm

Årets sidste november-dag starter blæsende.

Fra tirsdag morgen klokken 04 til klokken 09 varsler DMI for stormende kuling og vindstød af stormstyrke ved kyster i Nordvestjylland ud mod Nordsøen og Skagerrak. Varslet er der for gældende i bl.a. Thy.

– Efter kl. 09.00 vil det fortsat blæse kraftigt, men det vurderes at vindstyrken ikke længere opfylder kriteriet for stormende kuling. Vinden aftager langsomt i løbet af dagen, skriver vagtchef Henning Gisselø ved DMI på instituttets hjemmeside.

Snestorm i morgen
I morgen ventes der at falde 15-30 cm tøsne i den nordlige del af Jylland.

– Onsdag kan snevejret i Nordjylland udvikle sig til en regulær snestorm med stærk vind og kraftigt snefald. Det gode spørgsmål er, hvor varmt det bliver i Nordjylland. Hvis temperaturen ligger lidt over frysepunktet, hvilket på nuværende tidspunkt er det mest sandsynlige, vil sneen være våd og tung og ikke havde den store evne til at fyge. Men hvis temperaturen bliver bare et par grader lavere, kan snefygning godt blive et stort problem, lyder det fra Henning Gisselø.

Det er et kraftigt lavtryk over Nordsøen, der sender fronten med sne op over landet fra sydvest. I de nord- og østlige egne vil nedbøren falde som sne, men over de østlige egne går sneen dog efterhånden over i regn.

Resten af landet får også en del nedbør, men her forventes den at falde som regn eller måske slud.

Forfatter
Tags , ,

Related posts

Top