Regionsrådsformand afviser ikke at øge testkapaciteten på Mors

Sent tirsdag aften sendte Peter Therkildsen (V), som både er medlem af regionsrådet i Nordjylland og kommunalbestyrelsen på Mors, en anmodning til regionsrådsformand Ulla Astman (S) om at øge testkapaciteten på Mors hurtigst muligt.

Anmodningen kommer samtidig med, at Dueholmskolen i Nykøbing har sendt 500 elever og 42 lærere hjem og at der tidligere på ugen blev indført besøgsforbud på alle øens plejecentre.

Ulla Astman fortæller i en mail til LimfjordUpdate.dk onsdag morgen, at hun straks hun så anmodningen fra Peter Therkildsen sendte den videre til regionens test-team med henblik på at finde en hurtig løsning.

Og netop hurtigheden af en beslutning er i følge Peter Therkildsen afgørende:

– Det haster, og idet der i forvejen er test i Frøslev i denne uge må der kunne stilles ekstra kapacitet til rådighed, skriver han i sin anmodning.

Ulla Astman afviser da heller ikke, at der kan være ekstra hjælp på vej til Morsø Kommune:

– Vi har tidligere hjulpet med hurtige testindsatser i lignende situationer og det vil vi selvfølgelig også gøre her, selvom der er pres på testkapaciteten lige nu, siger hun med henvisning til den massetest af borgere, der lige nu finder sted flere steder i Nordjylland. Men:

– Regionen vil som nævnt naturligvis gerne hjælpe og det vil der her i løbet af formiddagen blive set nærmere på.

LÆS OGSÅ:

Stigende smittetryk i Nordvestjylland

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top