Praktik i udlandet: Antallet af lokale PIU-elever stiger fortsat

I en årrække har antallet af elever fra EUC Nordvest, der ønsker at komme i praktik i udlandet, ligget stabilt på 3-4 stk. om året. De seneste par år har der dog været en stigende interesse for at  pakke kufferten og tage på praktikophold i udlandet via den attraktive, EU-finansierede PIU-ordning.

På landsplan er der kun ca. 200 elever, der slipper gennem nåleøjet og bliver godkendt til et praktikophold i udlandet via ordningen. 10 af disse elever kommer i år fra EUC Nordvest.

– I år har vi haft 20 ansøgninger til PIU-ordningen, så der er helt klar en stor interesse, blandt vores elever, for at komme i praktik uden for landets grænser. Det bliver mere og mere populært, og det er helt sikkert også en drøm, der er inden for rækkevidde – i år har vi jo faktisk kunnet imødekomme halvdelen af ansøgerne, fortæller lære- og praktikpladskonsulent Sigurd Skovborg fra EUC Nordvests vejlederteam.

Ca. 175 af de 200 danske PIU-elever får praktikplads i Tyskland, mens de resterende slipper gennem det smalle nåleøje til en praktikplads i England. Én af de elever, der har været så heldig at få praktikplads i England er Frederik Munkholm Frederiksen, der netop har afsluttet 3.g. på HHX i Fjerritslev.

Frederik Munkholm Frederiksen. Foto: EUC Nordvest

– Jeg har fået plads hos Banking Circle i London, hvor jeg skal arbejde i ’Sales’. Her skal jeg assistere salgsteamet og på sigt være med til at opretholde kunderelationer. Bankin Circle forsøger at designe praktikopholdet efter, hvad jeg kan og hvor meget, jeg viser jeg vil, så det er lidt op til mig selv, hvor meget jeg får lært, og hvor meget ansvar, jeg får. Jeg har talt med nogle af deres nuværende praktikelever, og de har helt klart givet mig det indtryk, at de har fået lov at få ret meget ansvar i løbet af den tid, de har været der. Man starter i det små, og så gør man sig henad vejen fortjent til at få mere ansvar, forklarer han.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top