Prædikant opfordrer følgere til at opsøge syge mennesker

Den omstridte prædikant Torben Søndergaard, der er leder af den religiøse gruppe The Last Reformation, opfordrer i videoer sine følgere til at opsøge syge, indlagte mennesker på blandt andet Aalborg Universitetshospital.

Det skriver TV2 Nord.

I sidste uge afviste Torben Søndergaard at forholde sig til den skarpe kritik, som flere indlagte patienter og ledelsen på Aalborg Universitetshospital er kommet med, efter syge patienter i forbindelse med indlæggelse er blevet kontaktet af følgere af The Last Reformation og lovet helbredelse, hvis de skifter læger, medicin og eksperter i sygdom ud med bøn og Gud.

Gud ønsker, at vi gør de her ting. Torben Søndergaard, prædikant.

I en række film fra Facebook som TV2 Nord har set nærmere på, opfordrer Torben Søndergaard direkte sine følgere til at opsøge patienter på hospitaler. I en af videoerne, som er fra 2017, fortæller prædikanten og Kaspars Treibahs, der følger Torben Søndergaard bl.a.:

– Jeg har været på hospitalet i Aalborg mange gange. Det er et godt sted at træne og opbygge min tro, siger Kaspars Treibahs i videoen, hvor han beskriver, hvordan han med bøn har helbredt en kvinde, der lå indlagt på hospitalet i Aalborg med blodforgiftning.

– Vi skal ind på flere hospitaler
Torben Søndergaard smiler ved beskrivelsen og fortsætter:

– Og det er på et hospital i Danmark – ikke i Brasilien. Vi skal inde på flere hospitaler. Gud ønsker, at vi gør de her ting, forklarer Torben Søndergaard efterfølgende i videoen, hvor han efterlyser flere følgere til at gøre det samme.

The Last Reformation og Torben Søndergaard har efterfølgende slettet flere lignende video-udsagn fra de sociale medier.

Foto: Screendump/Youtube

Forfatter

Related posts

Top