Pluk en smuk buket – kvit og frit

Tre lokale aktører er gået sammen om et initiativ, der både byder på et smukt syn på indfaldsvejen til Nykøbing, værner om naturen og bringer glæde hos den enkelte. Således er der nu åbent for Pluk Selv Blomster på Nørrebro.

Pluk Selv Blomster er etableret i et samarbejde mellem Morsø Kommune, Landbo Limfjord og Morsø Landbrugsskole. Landbrugsskolen har lagt jord til, kommunen har sponsoreret frøblandingen og Landbo Limfjord har varetaget såningen.

– Tanken er, at alle der har lyst til at plukke en buket blomster kan gøre det kvit og frit. Det eneste, vi beder om i retur, er, at man lader noget stå til de vilde bier. Initiativet er nemlig ikke alene lavet for at give borgerne noget smukt at se på og noget at tage med hjem i stuerne. Det er også lavet for at værne om naturen. De vilde bier spiller en vigtig rolle både i forhold til bestøvning og til at tage nogle af vores skadedyr, men bierne får sværere og sværere vilkår i dag, i takt med at naturen indskrænkes. Dér vil vi gerne give dem en hjælpende hånd med dette initiativ, fortæller afdelingsleder Jonas Lundgren Bach Korsgaard fra Morsø Landbrugsskole.

Der er i alt sået blomster på et område i størrelsesordenen 100 x 2,5 meter. Der er tale om en såkaldt ’faunastribe’, baseret på en frøblanding af blandt andet rødkløver, hvidkløver, blodkløver, honningurt, solsikker, morgenfrue, cikorie og kællingetand med flere.

– Vi forsøgte allerede sidste år at løbe initiativet i gang, men det blev ikke noget succes, da den varme, tørre sommer i dén grad udfordrede vores faunastribe og gjorde, at det var meget begrænset, hvad der kom af blomster. Nu håber vi på, at vi får en lidt mere medgørlig sommer i år, så faunastriben kan stå i fuldt flor de kommende måneder. Det er begyndt at blomstre derude, så allerede nu kan man finde plukke sig en fin sommerbuket, slutter Jonas Lundgren Bach Korsgaard.

Forfatter

Related posts

Top