Plejehjem i Thy atter åbne for besøg

Alt imens smittetrykket bare stig og stiger i Morsø Kommune, som ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut har landets andethøjeste smittetryk målt på antal tilfælde pr. 100.000 indbyggere, så går det den stik modsatte vej hos naboen; Thisted Kommune.

På grund af det faldende smittetryk i Thy åbnes der nu igen op for besøg på plejehjem og plejecentre. Onsdag meddelte Styrelsen for Patientsikkerhed, at besøgsforbuddet på plejecentre og plejehjem i kommunen kunne ophæves med øjeblikkeligt varsel.

Det betyder, at der nu igen er adgang for besøgende på plejecentre og plejehjem i Thy, så længe det kan ske på en forsvarlig måde, der lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Ida Pedersen (S), der er formand for Social og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune, er glad for, at de ældre borgere i kommunen nu igen kan få besøg af familie og venner.

Ida Pedersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

– Jeg er sikker på, der er rigtig mange ældre, der glæder sig rigtig meget til igen at kunne få besøg. Besøgsforbuddet var til for at beskytte dem mod smitte, men det har absolut ikke været en rar tid for hverken dem eller deres pårørende. Det ved vi godt, og vi er meget glade og lettede over, at det nu er slut, siger Ida Pedersen.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed vælger man at fjerne besøgsforbuddet, fordi smittetrykket i Thisted Kommune er faldet til 25 smittede pr. 100.000 borgere de seneste syv dage.

Samtidig bliver der lagt vægt på, at der ikke længere er smittede minkfarme i kommunen.

Det vil dog fortsat være nødvendigt at følge de retningslinjer, som gælder i andre dele af samfundet. Det vil sige holde afstand, spritte hænder og ikke tage på besøg, hvis man oplever at have symptomer på corona.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top