Planer om fjernstyring af Vildsundbroen godkendt

Vejdirektoratet arbejder videre med planerne om at fjernstyre Vildsundbroen fra Vejdirektoratets Vintervagtcentral i Aalborg.

Det fremgår af et brev sendt til en række borgmestre. Afsenderen af brevet er Michael Kirkfeldt, der er drifts- og teknikdirektør i Vejdirektoratet.

I brevet beskriver han hvordan Vejdirektoratet sidste år gennemførte en forsøgsordning med fjernstyring af Kronprins Frederiks Bro ved Frederikssund.

– Fjernstyringsforsøget har fungeret tilfredsstillende, og med baggrund i forsøgets resultater, har Vejdirektoratet gennemført en analyse med anbefaling til fremtidig fjernstyring af klapbroerne Hadsundbroen, Vilsundbroen, Aggersundbroen og Kronprins Frederiks Bro, står der bl.a. i brevet.

Faktisk er forsøget gået så godt, at Transportministeriet i denne måned har godkendt Vejdirektoratets anbefalinger om at fjernstyre broerne.

– For at sikre overgangen fra lokalstyring til fjernstyring, har Vejdirektoratet indledt dialog med de nuværende brovagter om ansættelse i Vejdirektoratet fra den 1. januar 2022 med arbejdsplads i Aalborg, skriver Michael Kirkfeldt.

Den foreløbige tidsplan er, at Hadsundbroen fjernstyres sidst på året i 2021, hvorefter Vildsundbroen og Aggersundbroen successivt vil blive fjernstyret i løbet af 2022. Derefter overføres Kronprins Frederiks Bro til fjernstyringscentralen i Aalborg.

Planerne om fjernstyring af broerne har været på tale helt tilbage til 2016.

LÆS OGSÅ:

Brovagterne på Vilsundbroen er blevet opsagt

 

Arkivfoto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top