Pape vil uddanne flere læger: Alle skal have familielæge

Der vil være massiv mangel på praktiserende læger de kommende år, men det skal der nu rettes op på, hvis det står til De Konservative.

Det siger formand og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) der for alvor stempler ind ind i valgkampen:
.

.
De Konservative foreslår at øge optaget med i alt 100 pladser årligt på speciallægeuddannelsen i almen medicin frem mod 2027.

Forslaget kommer på baggrund af den massive lægemangel i Danmark. Ifølge Praktiserende Lægers Organisation, PLO, mangler over 100.000 borgere deres egen praktiserende læge.

Det tal ventes at være dobbelt så højt allerede næste år, da mange læger går på pension. Manglen har betydet, at mange læger har lukket for optag af nye patienter.

Søren Pape Poulsen erkender, at det vil tage noget tid at få uddannet lægerne, selv om der er et behov her og nu.

– De skal uddannes først. Vi har aftalt at uddanne flere læger. Men oveni det kan vi se, at det er på høje tid, at vi sætter ind, hvis vi skal undgå for stor mangel. En læge tager nu engang tid at uddanne, det er vigtigt, at vi åbner for de pladser, der skal til, siger han.

Antallet af introduktionsstillinger på almen medicin skal med De Konservatives forslag øges med 150 årligt som en forudsætning for, at lægerne kan søge de nye pladser.

/ritzau/

Foto: De Konservative

Forfatter

Related posts

Top