Lægemangel: Udviklingen er ved at være vendt

Lægemangel har længe været et stort problem i Nordjylland. Men nu er der heldigvis noget, der tyder på, at den kedelige udvikling er kommet på ret kurs.

Det skriver TV2 Nord.

– Det går bestemt den rigtige vej her i Nordjylland. Vi har fået mange nyuddannede læger, som rigtig gerne vil ud at være praktiserende læger. Det er rigtig positivt, at udviklingen er ved at være vendt heroppe, siger Charlotte Lønskov Jensen, der er formand for PLO i Nordjylland, til TV2 Nord.

Hun peger på, at det er et samarbejde gennem de seneste 15 år mellem medicinuddannelsen på Aalborg Universitet, PLO samt regionen og kommunerne, der nu ser ud til at have båret frugt.

– Der er flere af de klinikker i Nordjylland, der har hjulpet med at uddanne praktiserende læger, og har givet dem så gode forløb, at op til 90 procent af de unge mennesker, der uddanner sig til læge, vælger at blive i regionen, siger hun.

En anden del af samarbejdet har bestået i at oprette flere nye lægehuse, hvor der er flere læger tilknyttet, noget, som de hos PLO oplever, også spiller en rolle, når de nyuddannede læger skal i gang.

Men selvom det går den rigtige vej, så er der stadig områder, hvor manglen på læger er til at føle på.

– Vi mangler at få fyldt nogle af de huller ud, hvor der har manglet at være praktiserende læger. Om fem til ti år forventer vi, at vi har fået læger ud også i yderområderne af regionen, siger Charlotte Lønskov Jensen.

 

Forfatter

Related posts

Top