Pårørende må besøge plejecentre i Thy under visse krav

Thisted Kommune fastholder et delvist besøgsforbud på kommunens plejecentere. Forbuddet gælder både i beboerens bolig samt fællesarealer indenfor på plejehjemmene.

Det er dog muligt, at besøge plejecentrene indenfor helt specifikke rammer:

– Vi har stor forståelse for, at det er en svær tid for pårørende og beboere, og at det betyder meget at holde kontakten vedlige. Derfor har vi udviklet forskellige måder, at holde kontakten på. Det være sig via telefon, videomøder samt visuel kontakt, fortæller borgmester Ulla Vestergaard og fortsætter:

– Sidstnævnte kan fx være kontakt via et åbent vindue eller en terrassedør eller eksempelvis via lukket vindue eller  glasgang, hvor man samtidig kan tale i telefon. Dermed indebærer en del af disse løsninger også, at vi accepterer pårørende på udearealerne.

– Det afgørende er, at det er en individuel og konkret vurdering med patientsikkerheden i højsædet og som beror på det enkelte plejecenters fysiske rammer samt beboere og pårørendes mulighed for at overholde de retningslinjer, der er udmeldt fra sundhedsstyrelsen, lyder det fra borgmesteren.

Hun fortæller, at man i Thisted Kommune fortsætter denne praksis og afventer om der kommer en revideret vejledning.

– I det omfang, at en sådan revideret vejledning betyder, at vi skal ændre praksis, så forholder vi os det, slutter Ulla Vestergaard.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top