Opfordring til kommunerne: – Skynd jer at bestille lyntest

Alle kommuner har mulighed for at sende mobile testenheder ud på statens regning til børnehaver, vuggestuer, plejehjem og andre institutioner.

Med de mobile testenheder kan det kommunale personale blive testet for covid-19 med en lyntest. Men ordningen bliver langtfra udnyttet tilstrækkeligt.

Det mener justitsminister Nick Hækkerup (S). Han sender derfor en kraftig opfordring til landets kommuner om straks at sende bud efter de mobile testenheder.

– Staten har afsat midler til en omfattende aftale med de private leverandører af hurtigtest, der blandt andet betyder, at kommunerne kvit og frit kan bestille mobile testvogne. Det har vi gjort, fordi test er et altafgørende redskab til at få knækket smittekæderne.

– Jeg vil derfor gerne komme med en kraftig opfordring til kommunerne om at gøre brug af den løsning og hurtigst muligt at få de mobile testenheder ud, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Regeringen har hasteindkaldt alle landets borgmestre til et møde med justitsministeren samt social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Mødet finder sted torsdag og skal handle om kommunernes brug af lyntest.

Foto: Carl Hansen

Forfatter

Related posts

Top