Omstridt vindmølle pillet ned – men sagen slutter ikke her

Morsingboen Egon Andersen er langt fra tilfreds med Morsø Kommune, og den økonomiske kompensation han har fået for sin husstandsvindmølle der nu er blevet revet ned.

Vindmøllen har i årevis været stridens kerne, for godt nok fik Egon Andersen i 2016 lov til at stille hustandsvindmøllen op, men i 2017 blev han bedt om at pille den ned igen. Møllen er nemlig, trods tilladelsen, opstillet for tæt på Morsø Flyveplads i Tødsø.

Senest har han modtaget 80.000 kroner fra Morsø Kommune i erstatning, men mangler stadig 420.000 kroner før hans vindmølleeventyr går i nul. Og selvom beløbet på et senere tidspunkt bliver udbetalt som resultat af et forlig mellem Egon Andersen og Morsø Kommune, er morsingboen ikke tilfreds:

– I et forlig bliver man enige, og det er vi ikke her. Men det er det kommunen vil give, og så har jeg ikke andet valg end at acceptere, siger han.

Lægger sag an
Morsø Kommune erkender ifølge TV Midtvest, at man er sluppet billigt på grund af problemer med møllens placering. Kommunen fandt i 2017 nemlig ud af, at møllen stod 12 meter fra den placering, der var angivet i byggetilladelsen. Derudover var mølletypen også en nyere model, end der var ansøgt om.

På grund af disse ting afskriver Morsø Kommune sig en stor del af ansvaret – på trods af at møllen havde stået ulovligt i forhold til flyvepladsen, uanset mølletype og de 12 meter.

Nu er vindmøllen pillet ned, men sagen slutter ikke. Næste skridt for Egon Andersen er nu at lægge sag an mod KVA Vind, der i sin tid stod for opsætningen af møllen, ligesom der kører en sag hos Plan-ankenævnet.

LÆS OGSÅ:

Vindmølle skaber kaos for borger, kommune og flyveplads

 

Forfatter

Related posts

Top